Stammen (18+)

Ook na je tijd als jeugdlid is er nog volop scouting! De Laurentiusgroep heeft twee actieve stammen die ongeveer eens per maand een opkomst hebben. Daarnaast zijn stamleden actief als leiding, in de besturen en commissies, tijdens groepsactiviteiten en in allerlei ondersteunende taken. De meeste stamleden zijn ook jeugdlid geweest, maar we hebben ook een aardige aanwas van buitenaf. Studeer je momenteel in Utrecht en zoek je (tijdelijk) een actieve scoutinggroep? Misschien is de Cyclosstam iets voor je. Daarnaast hebben we de Pollexstam voor actieve 23+ leden en de Vrienden van Laurentius voor oud-leden die niet meer actief zijn, maar nog wel een band met de groep hebben.

Cyclos (18–23)

Wij zijn een groep actieve jongeren van 18 tot ongeveer 23 jaar. We hebben leden die zijn doorgestroomd vanuit de rowans en mensen die van buitenaf bij de groep zijn gekomen, bijvoorbeeld studenten die naar Utrecht zijn verhuisd. Al met al hebben we rond de twintig leden. We doen actieve dingen als hikes, mountainbiken, vuur maken (en daarop koken) en we bouwen wel eens een sauna of zwembad. We doen ook heel andere dingen, zoals een sing-along wedstrijd, een Bourgondische avond, vlotvaren op de Amsterdamse grachten (tijdens Koninginnedag) en we gaan op wintersport. Deze activiteiten doen we doorgaans in het weekend (meestal op zaterdagavond). Uiteraard nemen we als stam deel aan groepsactiviteiten zoals de Kerstviering, het groepsweekend en de organisatie van het Waterweekend. In de zomer gaan we vaak een week op kamp, ergens in Europa.

Ben jij op zoek naar een gezellig stam en wil je eens kennismaken? Neem even contact op via ons algemene mailadres!

Pollex (23+)

De Pollexstam kan omgeschreven worden als de actieve oudgedienden van de groep. De stam telt rond de veertig leden die, net als de Cyclos, eens per maand een opkomst hebben. De activiteiten zijn grotendeels gelijk, hoewel er ook wel eens een relaxte opkomst tussen zit. Zo hebben we regelmatig culinaire opkomsten als afwisseling op de actieve outdoor-opkomsten. Pollexleden zijn ook tijdens de groepsactiviteiten te vinden en veel leden hebben een rol in het bestuur of in commissies.